Voor jou, gratis, dit e-book. Vertel ons waar we het naar toe mogen sturen!  

Close

Speed Search!

Snel zoeken naar een passende training.

Wervings- en selectiegesprekken
Kies voor gedegen afwegen!

Werven en selecteren blijft tijdrovend en kostbaar. Functie-eisen definiëren, een wervende advertentietekst schrijven, brieven lezen en selecteren. En dan de selectiegesprekken. Uiteraard wilt u zo nauwkeurig mogelijk weten wat de kandidaat u te bieden heeft. Daartegenover wil hij of zij ook een duidelijk beeld krijgen van de functie, van uw organisatie en van zijn of haar plaats daarin. Kortom: een kwestie van wederzijds gedegen afwegen.

- Voor wie

Leidinggevenden en functionarissen die werving- en selectiegesprekken voeren om de juiste mensen aan te nemen voor hun organisatie.

+ Wat leert u

In deze training leert u hoe u op basis van een selectiegesprek een gedegen en afgewogen beslissing over een kandidaat kunt nemen.

+ Duur van de training

De training duurt één dag.

Het hier beschreven programma dient als voorbeeld. Na inventarisatie van uw leerwensen maken wij een voorstel op maat. Trainingsbureau GOAL trainingen traint groepen van 5 - 500 personen. Voor individuele leervragen (1/2 personen) biedt trainingsbureau GOAL trainingen 'Coaching on the job' van 2-3 bijeenkomsten.

Modules van deze training zijn ook als korte workshop te organiseren. Combinaties van workshops laten zich uitstekend samenstellen in een interactief trainings-event! Grote groepen trainen?  Vraag naar een voorstel op maat over  veranderencommunicatiesamenwerken, klantgerichtheid en leiderschap.

Wij leveren maatwerk! Ook voor uw organisatie. Bel GOAL trainingen 010 - 71 444 55, stel 'live' uw vraag aan onze opleidingsadviseur of stuur ons een e-mail.

 

+ Wat houdt de training in

De voorbereiding

 

  • De juiste stappen in het werving- en selectieproces vaststellen;
  • De plaats van het selectiegesprek bepalen;
  • Passende selectiecriteria opstellen;
  • Relevante selectievragen formuleren.

 

De selectie

 

  • Gestructureerd gesprekken voeren;
  • Doorvragen om de juiste informatie te verkrijgen;
  • Alle informatie afwegen;
  • Een oordeel geven over een kandidaat;
  • Een beslissing nemen.

 

+ Hoe gaan we te werk

Een logische en praktische opbouw kenmerkt deze training. Naast theorie is er vooral ruimte voor de praktijk. U werkt zo veel mogelijk met uw eigen materiaal. U oefent uw gespreksvaardigheid. U leert de sterke en zwakke kanten van de kandidaat in kaart te brengen. De verkregen informatie gebruikt u systematisch in het beslissingsproces. Een logische en praktische opbouw kenmerkt deze training. Naast theorie is er vooral ruimte voor de praktijk. U werkt zo veel mogelijk met uw eigen materiaal. U oefent uw gespreksvaardigheid. U leert de sterke en zwakke kanten van de kandidaat in kaart te brengen. De verkregen informatie gebruikt u systematisch in het beslissingsproces.